LED مخفف کلمات Light Emitting Diode (دیود ساطع کننده ی نور) می باشد.
اما ببینیم دیود چیست؟ به عبارت ساده، دیود (در الکترونیک) یک مولفه ی دو ترمینالی است که تنها اجازه ی جاری شدن در یک جهت را به جریان می دهد. مولفه های الکتریکی زیادی وجود دارند که می توانند در هر جهت کار کنند، به عنوان مثال یک تکه سیم یا یک فیوز. دیود و به طبع آن LED، جزوی از این مولفه ها نمی باشند. بنابراین، LED یک مولفه ی الکتریکی است که اگر در یک مدار به درستی نصب شده باشد از خودش نور ساطع می کند. با این توضیحات متوجه شدید که تعریف دیود خیلی ساده بود؟!
در ادامه بپردازیم به لامپ های SMD!!!
SMD مخفف کلمات Surface-Mount Device (قطعه ای که بر روی سطح بورد نصب شود) می باشد. اس.ام.دی اجزای تخصصی هستند که برای رسیدن به اهداف خاصی مانند وقتی که صرفه جویی در فضا مهم باشد مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به این موضوع که اندازه ی دستگاه های الکترونیکی کاهش پیدا کرده، اس.ام.دی نسبت به همتای سنتی خودش که از طریق پایه در سوراخ های بورد قرار می گیرد و نیاز به لحیم کاری های زمان بر دارند، محبوب تر شده اند. اس.ام.دی ها کوچکتر می باشند و همانطور که از نامشان پیداست (قابل نصب بر روی سطح)، برای استفاده بر روی بوردها الکتریکی ایده آل هستند.
دیودهای قدیمی پایه های بلندی دارند که با نام کاتُد و آنُد شناخته می شوند، در حالیکه اس.ام.دی ها بعضاً دارای پایه های خیلی کوتاه هستند و در بعضی مدل ها اصلا پایه ندارند!
به صورت ساده تر، اس. ام. دی دارای تعداد بسیاری دیود نورانی در یک فضای بسیار کوچک است که این ساختار، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، شدت روشنایی بالاتر و نیز طول عمر بیشتری به نسبت لامپ های LED مرسوم به ارمغان می آورد.
لینک منبع: http://foroozeshco.com/